Omdat het landschap precies goed is, omdat de tijd rijp is.

- Jan 19, 2019-

Dit is een residentie aan een wijngaard. De façade van het gebouw was gemaakt van ouder hout. Het huis is gelegen op Howell Mountain, onder de beroemde California Wine Valley.


Boven het huis is een driehoekig dakvolume, dat langs de oost-westas is geplaatst. Het gevelmateriaal is gerecyclede Douglas-spar en de verticale lijnen op de gevel wijzen de aandacht van de mensen op het schuine dak van verticaal metaal.


Het frame van het houtframe wordt op de basis geplaatst, die is verbonden met de bovenruimte en de fundering. De balk-kolomstructuur van het gebouw verbindt de drie volumes met elkaar en draagt vervolgens de belasting over naar de fundering. De treden lopen van onderaf naar de rand van de klif, in navolging van de vorm van de vallei.


Een externe zuilengalerij gemaakt van hout en staal verbindt alle functionele ruimtes met elkaar. De colonnade vormt de grijze buitenruimte van het gebouw en leidt de gebruiker door de hoge openingen naar het interieur van het gebouw. Deze slanke kolommen worden ook een symbool van de groenblijvende bomen rondom het gebouw.


In het midden van het gebouw is een ruime eetruimte met twee grote schuifdeuren waarmee gebruikers kunnen genieten van de omliggende wijngaarden en bossen. Het centrale deel van de ruimte is een eettafel gemaakt van gerecycled eiken en staal.


Een wenteltrap leidt naar de mezzanine, waar zich een rustplaats bevindt, het beheerskantoor van de wijngaard.


De westkant van het gebouw bevat de woonkamer, keuken en master suite, terwijl de oostkant meerdere slaapkamers heeft. Glazen schuifdeuren helpen de binnen- en buitenruimte te maximaliseren.


Om de façade te beantwoorden, heeft het ontwerpteam ook de herbruikbare Douglas-spar binnenshuis gebruikt. De planken wikkelen het plafond en de muren en geven de ruimte een "rustige aarding".


De algemene vorm van het gebouw bevordert een goede mix van binnen en buiten en richt de aandacht van mensen op het buitenlandschap.


Neem contact met ons op:


Clare Feng


Whatsapp / Skype: +86 136 5586 8336


Bedankt en wachtend op uw advies!