Voordelen van houten huizen

- Jan 25, 2018-

De voordelen van de houten huizen worden als volgt bekeken:

Thermische eigenschappen:

Zoals we weten, veranderen veel materialen in grootte en volume als de temperatuur verandert. Ze breiden uit met toenemende temperatuur. Dit betekent lineaire en volumetrische uitbreiding. De uitbreiding. De uitzetting veroorzaakt een afname in de sterkte van materialen. Staal, dat anorganisch en niet-brandbaar is en daarom een ​​voordeel heeft tegen vuur, maar wanneer het in gebouwen wordt gebruikt, breidt het uit en stort het in als gevolg van toename van warmte.

Hout expandeert niet praktisch tegen hitte. Integendeel, door het effect van warmte droogt het uit en krijgt het kracht. De enige keer dat hout iets uitzet, is wanneer de luchtvochtigheid lager is dan 0%, en dit is alleen wetenschappelijk significant. In de praktijk daalt de vochtigheidsgraad van hout niet onder de 5%, zelfs in het droogste klimaat.

De warmtegeleidingscoëfficiënt van het hout is erg laag. Aluminium geeft 7000 keer warmte af, steel 1650 keer, marmer 90 keer en glas 23 keer sneller dan hout. Om deze reden wordt hout gebruikt voor het maken van lucifers, handgrepen van hardware-apparatuur, plafonds en wandbekleding.

De specifieke hitte van hout is hoog. Dat betekent dat er veel energie nodig is om de temperatuur van een kilo hout te verhogen of te verlagen. Hout heeft bijna twee keer zoveel warmte-energie nodig als stenen en beton; evenzo is drie keer energie nodig voor het verwarmen of koelen van staal.

Akoestische eigenschappen:

Geluidsisolatie is gebaseerd op de massa van het oppervlak. Hout, als een licht materiaal, is niet erg perfect voor geluidsisolatie; Maar het is ideaal voor geluidsabsorptie. Hout voorkomt echo en geluid door geluid te absorberen. Om deze reden wordt het veel gebruikt in concertzalen.

Geluidssnelheid is sneller in bossen dan gassen en vloeistoffen en ligt dicht bij die van metalen. Het energieverlies als gevolg van wrijving is ook aanzienlijk laag in bossen vanwege de lichtheid en structuur. Vanwege dergelijke eigenschappen wordt hout veel gebruikt in muziekinstrumenten.

Elektrische eigenschappen:

De weerstand tegen elektrische stroom van een volledig droog hout is gelijk aan die van fhenol formaldehit. Een in de oven gedroogd hout is een zeer goede elektrische isolator. Tot op zekere hoogte is aan de lucht gedroogd hout hetzelfde. Helaas wordt de elektrische weerstand van hout verlaagd door het vochtgehalte te verhogen. De weerstand van hout verzadigd met water. Statische elektriciteit die gevaarlijk is voor de menselijke gezondheid wordt niet waargenomen in hout in tegenstelling tot metaal, plastic en andere materialen. Om deze reden heeft hout de voorkeur als gezond materiaal.

Mechanische eigenschappen:

Hoewel hout een licht materiaal is, is de sterkte ervan vrij hoog. Bijvoorbeeld, terwijl de treksterkte van hout met een dichtheid van 0,6 / cm3 100 N / mm2 is, is de treksterkte van staal met een dichtheid van 7,89 / cm3 500 N / mm2. Het verdelen van de treksterkte door specifieke zwaartekracht geeft de breeklengte en de kwaliteit van het materiaal. Dit cijfer betekent de breeklengte van het materiaal, opgehangen als gevolg van zijn eigen gewicht. Terwijl de breeklengte van staal wordt gebruikt voor de bouw is 5,4 km, chroom mobiel staal is 6,8 km, gehard boeg staal is 17,5 km, brekende lengte van vurenhout is 19,8 km, en gelamineerd hout gemaakt van beuk is 28,3 km. Voor dit soort eigenschappen wordt hout en gelamineerd hout gebruikt in bouwwerken met een grote opening zoals gezondheidscentra en sporthallen.

Esthetische eigenschappen:

Hout is een decoratief materiaal dat als een esthetisch materiaal wordt beschouwd. Elke boom heeft zijn eigen kleur, ontwerp en geur. Het ontwerp van een boom verandert wel volgens de manier waarop het wordt gesneden. Het is mogelijk om verschillende houten materialen te vinden op basis van kleur en ontwerpvoorkeur. Het kan worden geverfd tot donkere kleuren van gevernist, en kan heldere of matte aanrakingen worden gegeven.

Oxidatie-eigenschappen:

Hoewel hout op de een of andere manier oxidatiekarakteristieken heeft, is het niet het soort oxidatie dat wordt aangetroffen in metalen. Metalen worden roest, hout niet . Voor dergelijke eigenschappen verdient het gebruik van hout de voorkeur om zo nodig roest te voorkomen.

Werkende eigenschappen:

Het is gemakkelijk om hout te repareren en te onderhouden. Terwijl oude bossen kunnen worden vernieuwd door speciale aanrakingen zijn andere materialen zeer moeilijk en duur om te onderhouden en te repareren. Daarom worden ze meestal weggegooid.

Variatie:

Er zijn meer dan 5000 soorten hout in de wereld. Hun specifieke zwaartekracht, macroscopische en microscopische structuren zijn verschillend. Dienovereenkomstig zijn hun fysieke, thermische, akoestische, elektrische en mechanische eigenschappen ook verschillend. Vanwege deze variëteit is het mogelijk om hout te vinden dat geschikt is voor de behoeften. Voor warmte-isolatie en geluidsabsorptie worden bijvoorbeeld hout in lichtgewicht gebruikt. Evenzo worden zware gebruikt voor constructiedoeleinden.