Wonen in een houten huis, een lang leven knuffelen

- Apr 11, 2018-

Met de snelle ontwikkeling van de maatschappij gaan we een 'tijdperk van angst' in. Zowel leven als werk bevinden zich in een snelle, hoge drukstaat en zelfs de kinderweekenden zitten vol. Hoe sneller en sneller het leven, hoe groter de druk, hoe duidelijker de impact op de fysieke en mentale gezondheid van mensen.


Steeds meer mensen beseffen dat alleen een gezond leven een beter leven kan leiden en beginnen hun leven actief aan te passen, te werken en tijd te laten voor recuperatie en denken. Dit langzame leven is geen lui leven of uitstelgedrag. Het is een levenshouding. Het is een gezonde mindset en een controle van het ritme van het leven.


Het belangrijkste in het nastreven van een langzaam leven is om je te conformeren aan de natuur. Stel je een scène voor, na een lange tijd van slavernij en druk, wegrijden van het lawaai van de stad, vallen in een hut in de buurt van het bos, een kopje thee koken, een boek vasthouden, zittend in de middag, nadenken over de ware betekenis en richting van het leven; dan kijken naar de zonsondergang langzaam het licht achter de berg slepen, de frisse lucht inademen, in het lichaam en in het lichaam. De negatieve energie is volledig geleegd.


Het leven is een reis. Waar het om gaat, is niet de bestemming, maar het landschap op de weg. Geniet van het leven, keer terug naar de natuur en geniet samen van de rustige en ontspannen tijd.