De voordelen van het gebruik van hout

- Aug 01, 2017-

De voordelen van het gebruik van hout

Uitgevoerde koolstofemissies in de bouwsector zijn bijna 20 procent van de totale broeikasgasemissies in Australië. Naast operationele processen zoals energie en transport, is het steeds belangrijker om de vermeende CO2-uitstoot in bouwmaterialen die in de sector worden gebruikt te overwegen.

Verantwoordelijk afgeleid hout is het enige hernieuwbare bouwmateriaal beschikbaar; Het is een natuurlijk gegroeid en gemanipuleerd materiaal dat bijdraagt aan een algehele verwijdering van broeikasgassen uit de atmosfeer.

De productie en verwerking van hout gebruikt veel minder energie dan de meeste andere bouwmaterialen, waardoor houtproducten een significant lager koolstofvoetafdruk geven. Hout kan gebruikt worden om materialen te vervangen die grotere hoeveelheden fossiele brandstoffen nodig hebben. Daarnaast bewaren houtproducten de koolstof die de groeiende bomen uit de lucht hebben verwijderd.

Er zijn veel voordelen van het gebruik van verantwoorde hout.


De voordelen van het gebruik van hout

Uitgevoerde koolstofemissies in de bouwsector vertegenwoordigen bijna 20 procent van de totale broeikasgasemissies in het juiste hout helpt de klimaatverandering aan te pakken

Om de klimaatverandering doeltreffend aan te pakken, moeten we koolstof uit de atmosfeer verwijderen en ook nieuwe koolstofemissies in de atmosfeer verminderen. Hout slaagt erin om beide te behalen.

Het juiste hout opbergt koolstof

Bomen en houtproducten hebben een uniek vermogen om koolstof te bewaren. Naarmate de bomen groeien nemen ze koolstof uit de atmosfeer. Wanneer de bomen worden geoogst en gebruikt om houtproducten te maken, blijft de koolstof voor het leven van het product in het hout opgeslagen. 50% van het droge gewicht van hout is koolstof.

Hout is goed voor gezondheid en welzijn

Blootstelling aan houten meubels en toebehoren heeft echte en meetbare gezondheids- en welzijnsvoordelen. Het helpt lagere hartslag en stressresponsen en stimuleert een grotere interactie tussen mensen.

Het juiste hout produceert minder kooldioxide

De productie en verwerking van hout is zeer energie-efficiënt, waardoor houtproducten een zeer lage koolstofvoetafdruk geven. Hout kan vaak worden gebruikt in plaats van materialen zoals staal, aluminium, beton of kunststoffen die grote hoeveelheden energie nodig hebben om te produceren.

Het juiste hout is hernieuwbaar

Verantwoordelijk afkomstig hout is hernieuwbaar. Bossen zullen terugkeren om een breed scala aan andere voordelen te bieden, zoals verdere koolstofopslag, zuurstofopwekking en boshabitat.

Het gebruik van hout kan de boskap verhogen

De groeiende vraag naar verantwoorde afkomstige houtproducten die koolstof opslaan, kan worden voldaan aan een toename van goed beheerde bossen en plantages op marginaal of gereinigd land.

Hout is duurzaam

Hout is een duurzaam materiaal voor zowel huizen als commerciële gebouwen. Wanneer het goed verzorgd is, kan het honderden jaren duren. Moderne houtbeschermingsmiddelen verbeteren natuurlijke duurzaamheid.

Hout is structureel erg sterk

Hout is erg sterk structureel. In vergelijking met staal en beton blijkt dat stalen structuurstructuurhout bijvoorbeeld een sterkte voor gewichtsverhouding heeft 20 procent hoger dan structureel staal en vier tot vijf keer beter dan niet-gewapend beton in compressie.

Hout is een natuurlijke isolator

Hout zelf is een natuurlijke isolator door luchtzakken in de celstructuur. Als isolator is hout 15 keer beter dan metselwerk, 400 keer beter dan staal en 1,770 keer beter dan aluminium.

Hout is snel en efficiënt om mee te bouwen

Houten constructie is snel en efficiënt. Houten gebouwen kunnen het hele jaar door worden gebouwd in de meeste klimaten.

Hout kan goedkoper zijn

Vergelijkende studies van de economie van verschillende wandramingsystemen wijzen erop dat houtkaders in termen van directe bouwkosten consequent de meest kosteneffectieve oplossing zijn.

Hout is natuurlijk mooi

Hout is van nature mooi en esthetisch aangenaam.

Hout biedt lokale groene banen

Omdat houtwerk vaak plaatsvindt of op lokaal of regionaal niveau wordt vervaardigd, betekent het kiezen van hout het ondersteunen van plaatselijke banen voor timmerlieden en ambachtslieden.

Omdat houtwerk vaak plaatsvindt of op lokaal of regionaal niveau wordt vervaardigd, betekent het kiezen van hout plaatselijke banen voor timmerlieden en c