De karakteristieke voordelen van het houten huis

- Nov 06, 2018-

Schokbestendig


1. Het oppervlak van elke verdieping van het gebouw mag niet groter zijn dan 600 m2 en de hoogte van de vloer mag niet meer dan 3,6 m bedragen.


2. Wanneer de seismische versterkingsintensiteit 6 graden en 7 graden (0,10 g) is, is de hoogteverhouding van het gebouw niet meer dan 1,2; wanneer de seismische verrijkingsintensiteit 7 graden (0,15 g) en 8 graden (0,20 g) is, de hoogte en breedte van het gebouw De verhouding is niet meer dan 1,0.


Dit gedeelte van de ontwerpspecificatie definieert duidelijk de afmeting en afstand van de seismische schaarmuur van het houten huis om de veiligheidsfactor van het hele gebouw te waarborgen.


De houten villa's hebben goede prestaties op het gebied van de levensveiligheid bij de aardbeving. De houten villa's zijn gebouwd door middel van splitsing en de hoofdstructuur is verspringend; het heeft goede stabiliteit. Als structureel materiaal is de seismische prestatie van hout aanzienlijk beter dan bij andere materialen. Het hout is licht en sterk, dus de energie die wordt gegenereerd door de grondversnelling op het houten gebouw is niet zo groot als andere gebouwen. Een ander bijkomend voordeel van het houten framesysteem is dat het flexibeler is dan andere materialen en energie kan absorberen en dissiperen. In dit type gebouw zijn de houtcomponenten klein, dimensionaal gestandaardiseerd en dicht bij elkaar geplaatst. De meeste frames bestaan uit drie delen: de verticale muurbotten waaruit het skelet van de muur bestaat; de horizontale balken die de vloer vormen; en de spanten of spanten die het dak ondersteunen. Wanneer de wand is gevormd uit een hellende plank of een paneel op licht houtbasis om een wandbekledingspaneel te vormen, heeft deze zijdelingse weerstand en vormt zo een dwarswandsysteem - lichtgewicht, hoge sterkte en hoge constructie-efficiëntie. Alle componenten werken samen om het gebouw te ondersteunen, waardoor het bestand is tegen zwaartekracht, wind en aardbevingen. De praktijk heeft bewezen dat houtstructuren stabiliteit en structurele integriteit vertonen onder verschillende extreme belastingomstandigheden. Zelfs als een sterke aardbeving het hele gebouw uit zijn basis breekt, is de structuur vaak intact. De houtstructuur heeft een hoge taaiheid en is zeer goed bestand tegen voorbijgaande stootbelastingen en periodieke vermoeidheidsschade. Het heeft de beste seismische weerstand in alle structuren, wat volledig is bewezen in veel grote aardbevingszones. Bij de aardbeving in Kobe in 1995 in Japan waren de meeste huizen die werden bewaard houten huizen.


Duurzaamheid


De houten villa's zijn allemaal gemaakt van hoogwaardig dennenhout. Het hout is een natuurlijk, gezond en zeer intiem materiaal. Het houten, geïntegreerde huis is een milieuvriendelijk en high-end woongebouw. Het hout wordt verwerkt en verwerkt volgens verschillende architecturale stijlen. De muurprofielen zijn verder stevig en duurzaam na te zijn blootgesteld aan een vlamvertragende en corrosiewerende behandeling. Het heeft een aanzienlijke stabiliteit tegen zinkende stress, anti-drogen en anti-aging. Als hout op de juiste manier wordt gebruikt, is het een stabiel, duurzaam en duurzaam materiaal. Tegelijkertijd kan tijdens het gebruik worden besloten de wasolie aan te brengen om het hout van de ene laag te beschermen afhankelijk van het gebruik.


Vuurbestendig


De houten structuur van de houten villa is gemaakt van "watergedragen vlamvertragend middel" voor vlamvertragende behandeling. Het heeft een verkolingseffect. Wanneer het wordt blootgesteld aan vuur, zal een verkoolde laag worden gevormd op het oppervlak van het hout, en zijn lage geleidbaarheid kan effectief voorkomen dat de vlam zich naar binnen verspreidt. Om ervoor te zorgen dat de hele houtstructuur niet lang beschadigd raakt.


Vochtbestendigheid


Mensen geloven vaak ten onrechte dat water de vijand van hout is. Dit is niet het geval. Houten gebouwen kunnen langdurige prestaties hebben op regenachtige of vochtige plaatsen. De sleutel is om te weten hoe vocht te beheersen bij het gebruik van hout gebaseerde bouwproducten in ontwerp en bouw. Over het algemeen is het enige deel van een gebouw dat volledig moet worden beschermd tegen vocht de bouwschil, met name het dak. Het moet zo veel mogelijk worden geleegd, maar het moet waterdicht zijn wanneer het is opgeslagen. Als het oppervlak van het gebouw goed waterdicht is, kunnen we erop vertrouwen dat andere bouwelementen in het gebouw niet noodzakelijk waterdicht hoeven te zijn. Houten huizen kunnen worden beschermd tegen corrosie en vocht, omdat we alle bouwmaterialen drogen en het gedroogde hout het grootste deel van de volumeverandering kan voorkomen. Deze houtsoorten zijn voorgedroogd tot een vochtgehalte van 19 Onder%, de vochtbestendigheid kan zelfs ongeveer 10 keer groter zijn dan die van baksteenbetonconstructies. Vochtgehalte meet hoeveel water een stuk hout bevat ten opzichte van het gewicht van het hout zelf. De manier waarop we het watergehalte berekenen, is het gewicht van het hout als het volledig droog is, naast het gewicht van het water in een bepaald houtmonster. Als het vochtgehalte van het hout gelijk is aan of minder dan 19%, wordt het hout als droog beschouwd. Het vochtgehalte van hout bereikt een verzadiging van vezels met ongeveer 28% en vezelverzadiging is de maatstaf voor krimp en verval. Corrosieve bacteriën groeien over het algemeen niet tenzij het vochtgehalte van het hout het vezelverzadigingspunt bereikt of overschrijdt. Tegelijkertijd gebruiken we anticorrosiebehandeling van hout met ACQ, BAC en andere conserveringsmiddelen en gebruiken we natuurlijke plantaardige olie als oppervlaktecoating om watererosie te voorkomen. In feite is hout minder gevoelig voor permanente schade als gevolg van incidentele bevochtiging dan andere veelgebruikte bouwmaterialen. Houten gebouwen op regenachtige of vochtige locaties kunnen langdurige, probleemloze prestaties hebben.


Groen, energiebesparing en energiebesparing


Hout is een natuurlijk, gezond en responsief materiaal en houten villa's zijn milieuvriendelijke en hoogwaardige huizen. De isolatie (isolatie) prestaties zijn uitstekend, waardoor meer dan 40% energie wordt bespaard dan gewone bakstenen huizen in betonconstructies. De isolatieprestaties zijn 400 keer die van staal en 16 keer die van beton. Studies hebben aangetoond dat een muur met een wanddikte van 150 mm dik een thermische isolatieprestatie heeft die overeenkomt met een 610 mm dikke bakstenen muur. Hout is het bouwmateriaal bij uitstek voor "groene gebouwen". In een tijdperk van afnemende fossiele brandstoffen en stijgende kosten heeft lichte houten constructie duidelijke voordelen ten opzichte van andere bouwmaterialen. De kosten voor het vervaardigen van houtconstructiematerialen zijn lager dan die van staal of beton, die beide een hoge temperatuur raffinage en productie vereisen. Het houten huis is gemaakt van massief hout en wordt het "ademhalingshuis" genoemd. De binnenlucht bevat veel fentanyl en anion, de zogenaamde luchtvitamines. Fendoline en negatieve ionen zijn de materialen van de moderne "forest bather". Ze kunnen effectief bacteriën in de lucht doden, ziekten stoppen, de immuniteit verbeteren en de hersenen helder houden, de aandacht verbeteren, de bloeddruk verlagen, de zenuwen stabiliseren, etc. de werkzaamheid. De schadelijke gassen in het houten huis zijn extreem weinig straling en onschadelijk voor het menselijk lichaam; de relatieve impact van hout op energieverbruik, luchtvervuiling en watervervuiling en de uitstoot van broeikasgassen is klein. Volgens het onderzoek van het Institute of Building Environment and Equipment Engineering van Tsinghua University zijn houtgebouwde gebouwen 5,3% energie-efficiënter dan lichtgewicht gebouwen en 8,1% energie-efficiënter dan betonconstructies. In de levensduur van het gebouw zijn de bedrijfskosten ongeveer 6 vergeleken met gewone betonnen daken. %. De constructie van licht hout heeft de potentie om de verwarmings- en koelingskosten gedurende de levensduur van de wooneenheid aanzienlijk te verlagen. De gaten in de houtstructuur geven de blokhut uitstekende thermische isolatie-eigenschappen in vergelijking met andere bouwmaterialen zoals staal of beton. Er is ruimte tussen de framestructuren van de lichte houtconstructie, die isolatiematerialen kunnen bevatten, de verwarmings- en koelingskosten kunnen verlagen, het fossiele brandstofverbruik kunnen verminderen en comfortabele temperaturen op een economische manier kunnen handhaven.


Houtstructuursysteem heeft minimale impact op het milieu


1. Vergelijking van energieverbruik: na vergelijking van de energieverliezen tijdens productie, transport en installatie, tonen de resultaten aan dat de houtstructuur het laagste energieverbruik heeft in verschillende structuren. De staalconstructie is 2,4 keer zo groot als die van de houtstructuur.


2. Vergelijking van het broeikaseffect: de resultaten laten zien dat de houtstructuur het laagste broeikaseffect heeft. De staalconstructie is 1,8 maal die van de houtstructuur.


3. Vergelijking van de luchtvervuilingsindex: de resultaten tonen aan dat de verontreinigingindex van de houtstructuur de laagste is en de staalconstructie 1,42 maal die van de houtstructuur.


4. Vergelijking van de watervervuilingsindex: Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat de vervuilingsindex van de staalconstructie 120 keer zo hoog is als die van de houtstructuur.


5. Vergelijking van vast afval: Studies hebben aangetoond dat houtstructuren de minste hoeveelheid vast afval produceren tijdens productie en constructie. Het schroot van de staalconstructie is 1,36 maal dat van de houtstructuur.


6. Gebruik van ecologische hulpbronnen: na uitgebreide evaluatie trekt de houtstructuur de minste middelen aan en is de staalconstructie 1,16 maal die van de houtstructuur.


De impact van het bouwsysteem op het milieu - Conclusie: de nadelige effecten van de houtstructuur op het milieu zijn minimaal.


NEEM CONTACT MET ONS OP:


Clare Feng


Skype / WhatsApp: +86 136 5586 8336