De structuur van houten huis

- Jan 25, 2018-

1.Liang Zhu-structuursysteem


Liang Zhu-structuur is een traditionele architecturale vorm. Het is een hoofdtransmissiesysteem met lange-spanbundel- en kolomstructuur. Ongeacht de verticale belasting of horizontale belasting, het wordt onderworpen aan een balkkolomsysteem en uiteindelijk doorgegeven aan de fundering. De gemeenschappelijke houtstructuur en de gelijmde houtstructuur in de code voor het ontwerp van de houtstructuur in ons land behoren tot de structuur van het bundelkolomsysteem.


Materiaal: veel gebruikt hout (stammen of balken), hout en andere materialen van balken en kolommen, gordingen met houten structuurplaat als de vloer en het dak van de bekledingsplaat. Metalen bevestigingsmiddelen worden nu op grote schaal gebruikt om delen van het onderdeel te verbinden. Vóór het verschijnen van de metalen delen, hangt de verbinding af van de technologie van de timmerman en worden de verbindingen verbonden door pen en gat, en wordt het gewricht soms gebruikt als een houten pen.

Toepassing: balk kolom houtstructuur wordt veel gebruikt in de architectuur, zoals religie, verblijf, industrie, handel, school, sport, entertainment, garage, enzovoort. Het is een structurele vorm van traditionele houten gebouwen in China.2. Licht houten structuursysteem


De lichte houtstructuur wordt veel gebruikt in Noord-Amerika, een woongedeelte met een kleiner materiaal gelijkmatig over een structuur die bestaat uit de schakel, de belangrijkste structurele componenten (skelet) en secundaire structuur (wandpanelen, vloer en dakpanelen) gezamenlijk, onder verschillende laden, de lading over te dragen aan op basis van structurele regeling heeft de kenmerken van economische, veilig en flexibel. Wanneer de constructie rationeel is ontworpen, kunnen sommige structurele systemen grote overspanning dragen en overbrengen, maar deze kan ook worden toegepast op andere grote industriële en civiele gebouwen.


De Noord-Amerikaanse lichte houten framestructuur verwijst naar de structuur van de wanden en daken die zijn gebouwd met 2x4 (38x89mm) en 2x6 (38x140mm) specificaties. De OSB-structuurplaat en multiplex werden vervolgens bedekt met de wand en het dakoppervlak om de algehele stijfheid van de constructie te verbeteren. De houten framestructuur kan worden gebruikt voor eengezinsvilla's en vier appartementen en commercieel vastgoed binnen.3. Houtgravurestructuur (logstructuur)


De typische Russische houten huizen, met Dongnuanxialiang, duurzaam etc ..

De bouwmethode van houtgravure, die uit hout en bijl was gesneden, een gegolfde hoorn, zeer gestandaardiseerd en ordentelijk, dus mensen noemen het een houten huis. De eerste stap om een ​​houtsnijhuis te bouwen is om de fundering te leggen, de fundering is steen en deze moet worden gevuld met cement en sterker. De tweede stap is dekking en een klein beetje hout op het laagste niveau. Eén laag wordt op één laag gestapeld en de tweede laag wordt op de eerste laag gedrukt. Bouw een houten huis meestal zonder spijkers, meestal met hout, hout om een ​​gat te boren, en wig dan wapening.


De traditionele methode is om het Jianmu-moment Lengmos op te vangen. Mos is in het midden en de voordelen zitten in de lucht. In de winter, 30 tot 40 graden onder nul, wordt mos naar beneden geperst, wat betekent dat cement in de opening wordt geklemd en niet wordt geventileerd. Het is erg warm in de winter en koel in de zomer.

De meer exquise Russische dorpsbewoners willen altijd een gang als huis bouwen voor het huis als ze houtsnijwerk maken. De lokale bevolking deze kleine huisdeuremmer, speelt de rol van de wind. Nadat het houtgravurehuis goed bedekt is, kan de vernis buiten worden geschilderd om het originele hout te behouden.