Houtbouw - vocht en duurzaamheid

- Oct 19, 2018-

Mensen verwarren vaak water voor de vijand van hout. Dit is niet het geval. Houten gebouwen kunnen hebben op lange termijn prestaties op regenachtige of vochtige plaatsen. De sleutel is om te weten hoe om te controleren op vocht bij het ontwerpen en bouwen van gebouw hout gebaseerde producten.


Enkele feiten over hout en water


Ten eerste, het water zelf het hout niet schadelijk. Water houdt echter vast aan het voortbestaan van hout gebaseerde organismen. Hout moet accumuleren een heleboel water voor een lange tijd te trekken de aandacht van ongedierte. In feite, in vergelijking met andere gebruikte bouwmaterialen, zoals gipsplaat, gipsplaten, niet-parket-platen, akoestische plafond tegels en interieur meubilair, hout is minder gevoelig voor permanente schade als gevolg van incidentele bevochtiging. Hout kan veilig absorberen en vrijgeven van grote hoeveelheden water. In het algemeen, het enige deel van een gebouw dat moet volledig worden beschermd tegen vocht is de buitenste schil van het gebouw, met name de Dakafdichting membraan-het zoveel mogelijk moet worden afgevoerd, maar het moet waterdicht zijn wanneer het wordt opgeslagen. Als de oppervlakte van het gebouw is goed gedraineerd, kunnen dan we vertrouwen andere bouwelementen in het gebouw hoeft niet noodzakelijkerwijs te worden waterdicht.Vochtgehalte meet hoeveel water per stuk hout bevat ten opzichte van het gewicht van het hout zelf. We berekenen het watergehalte door het verdelen van het gewicht van het water in een houten monster door het gewicht van het hout als het volledig droog. Bijvoorbeeld, betekent met een vochtgehalte van 200% dat het gewicht van het water in een stuk hout twee keer het gewicht van het hout is. Met andere woorden, 2/3 van het water. Je moet niet vergeten de twee sleutelfiguren van 19% en 28%. Als het vochtgehalte van het hout is gelijk aan of minder dan 19%, het hout wordt beschouwd als droog. Het vochtgehalte van hout vezel verzadiging op ongeveer 28% bereikt, en verzadiging van de vezel is de benchmark voor krimp en verval. Bijtende bacteriën groeien over het algemeen niet tenzij het vochtgehalte van het hout bereikt of het vezel verzadiging punt overschrijdt. Hout niet krimpen of zwellen wanneer het groter is dan het punt van de verzadiging vezel. Wanneer het hout is gedroogd tot een vochtgehalte van minder dan 28%, is er een bepaalde krimp. Allermeest naar de volumeverandering kan worden vermeden door de aankoop van gedroogde (ook bekend als aan) hout, die vooraf gedroogd tot een vochtgehalte van minder dan 19 gewichtspercenten geweest en dus zijn gekrompen. Hout met een vochtgehalte van meer dan 19% heet natte of undried hout.


Hout is een natuurlijke, biologisch afbreekbaar materiaal als hout wordt blootgesteld aan vocht te lang. Echter moeten organismen meestal hebben water voor hun fagocytose. Bijvoorbeeld, termieten en schimmels hebben water nodig om te overleven. De oorzaak van hout verval is met schimmels-ze zijn niet planten noch dieren, maar een organisme dat door middel van sporen rassen. Schimmelsporen zijn altijd aanwezig in de lucht, dus zolang de temperatuur en de vochtigheid het kritieke punt waarop sporen vermenigvuldigen bereiken kunnen, verval kan beginnen. In het algemeen gebouwen, de temperatuur en vocht inhoud van houten onderdelen zijn veel lager dan de veilige grenzen voor de groei van corrosieve bacterie. Alleen wanneer het gebouw is beschadigd en een grote hoeveelheid water de bouwonderdelen voert zullen het hout in gevaar van rot. Hoewel verschillende schimmels op hout groeien, zullen slechts enkelen vernietigen. In sommige gevallen, houten mallen snel groeien en kunnen snel beïnvloeden het uiterlijk en de sterkte van houtproducten. Sommige schimmels groeien met de hulp van hout maar het hout niet schaden. Schimmel is een andere schimmel die in een verscheidenheid van organische matrix gebouwen, zoals voedsel, verf, papier, textiel en zelfs stof, niet alleen hout groeit. Deze organismen veroorzaken oppervlak vlekken, geuren en occasionele allergische reacties. Wanneer mensen deze wezens op het oppervlak van een gebouw vinden, is het best om te denken van hen als indicatoren — dat wil zeggen hun aanwezigheid de noodzaak om te gaan met vocht problemen bloot. Droog hout dat is gekrompen vergemakkelijkt constructie. Hout kunnen lucht gedroogd natuurlijk in de lucht (met S-droog belettering om aan te geven oppervlakte droogte) of gedroogd in hete lucht (met KD of S-DRY).


Gebouw duurzaam houten gebouwen


Duurzaam houten gebouwen kunnen worden gevonden in alle weersomstandigheden over de hele wereld. In regenachtige gebieden, historische en karakteristieke gebouwen omvatten typisch drainage componenten zoals brede overhangen, schuine daken, en speciaal ontworpen structuren van de muur. Deze intuïtieve ontwerpfuncties beschermt goed het onderliggende hout frame die moeten droog worden gehouden.Neem contact op met ons:


Clare Feng


Clare@tzjiyu.com


Whatsapp/Skype: +86 13655868336